Καθαρισμός λιμανιού - ευαισθητοποίηση πολιτών για την προστασία της θάλασσας

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου στο Λιμάνι της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του βυθού. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μεσσηνίας έδωσε παρών σε αυτή την προσπάθεια, τόσο για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του Θαλάσσιου περιβάλλοντος, όσο και την παροχή Πρώτων Βοηθειών αν χρειαζόταν.

 

Δύτες από το Kalamata Dive Center βούτηξαν και καθάρισαν μέρος του βυθού. Στο χώρο της εκδήλωσης βρισκόταν ενημερωτικό περίπτερο για θέματα θαλάσσιας προστασίας.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος παρακολούθησε τη δράση και επεσήμανε ότι "ο εθελοντισμός μας δείχνει το δρόμο και αυτό ακολουθούμε". Διαβεβαίωσε τον λιμενάρχη Καλαμάτας ότι “θα είμαστε δίπλα σε αυτές τις πρωτοβουλίες και θα στηρίζουμε με τον τρόπο μας”.

Ο λιμενάρχης Καλαμάτας Νίκος Γιαννουλάτος στάθηκε στη σημασία του εθελοντισμού και κάλεσε όποιον πολίτη επιθυμεί, να προσέλθει στο Λιμεναρχείο και να καταχωρηθεί σε τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης, ώστε να βοηθήσει σε τυχόν περιστατικό θαλάσσιας ρύπανσης.
Διότι “Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας”, όπως επεσήμανε και ο ίδιος.

EOD Messinias KatharismosLimaniou22

EOD Messinias KatharismosLimaniou07

EOD Messinias KatharismosLimaniou05

EOD Messinias KatharismosLimaniou15

EOD Messinias KatharismosLimaniou30

 

 

 

RS adelfopoiisi

Ημερολόγιο 2020

hmerologio 2020a

NANSEN 2016

Οι σκύλοι της Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Μεσσηνίας, τρέφονται με τροφές της

happyDog logo s

PetAvenue logo s

afisaGineEthelontisS

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης καλωσορίζει στην κοινότητά της όλους όσοι θέλουν να δραστηριοποιηθούν σαν εθελοντές διασώστες και να προσφέρουν ο καθένας όπως κι όσο μπορεί. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά όλους τους τομείς δράσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης:
.
• Βασικές Γνώσεις Πρώτων Βοηθειών.
• Βασικές Γνώσεις Ορεινής Διάσωσης.
• Αντιμετώπισης Μαζικών Καταστροφών.
• Βασικές Γνώσεις Τηλεπικοινωνιών.
• Βασικές Γνώσεις Μετεωρολογίας.
• Βασικές Γνώσεις Υγρού Στοιχείου.

Ποιοί Είμαστε

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου

 

facebook icon50   twitter02syoutube S

  

χρήσιμα τηλέφωνα

emergency phone

© 2021 ΕΟΔ Μεσσηνίας. All Rights Reserved. Designed By aidpc.net

Search