Παραλαβή πυροσβεστικού οχήματος για την αντιπυρική περίοδο 2020

4 Μαϊου 2020 και φέτος ο Δήμος Καλαμάτας παραχώρησε ένα πυροσβεστικό όχημα στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μεσσηνίας για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Το όχημα θα στελεχωθεί από μέλη της ομάδας μας που έχουν εκπαιδευτεί για την δασοπυρόσβεση.

 Η ΕΟΔ Μεσσηνίας θα κάνει περιπολίες στις περιοχές του Δήμου Καλαμάτας ύστερα από συννενόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος ενημέρωσε ότι “με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ο Δήμος Καλαμάτας θέτει στην υπηρεσία της Πυροσβεστικής 9 πυροσβεστικά οχήματα”. Πρόσθεσε ότι ένα όχημα θα εγκατασταθεί στη Μαραθόλακκα και η Διεύθυνση Καθαριότητας και Οχημάτων θα βρίσκεται μηνιαία επιφυλακή σε χειριστές, οδηγούς βυτίων, σκαπτικών μηχανημάτων και φορτηγών. Παρατήρησε πως στις 15 Ιουνίου ο δήμος θα προσλάβει 40 πυροφύλακες για 3 μήνες, με δυνατότητα παράτασης για όσο χρειαστεί, ενώ αναφέρθηκε στον “πολύ σημαντικό ρόλο που σ’ όλα αυτά παίζουν οι εθελοντικές ομάδες, τις οποίες ο δήμος ενισχύει και θα τις ενισχύσει ακόμα περισσότερο και το επόμενο διάστημα”.

Ο διοικητής των Π.Υ. Μεσσηνίας Δ. Γεωργανάς σημείωσε ότι “και φέτος ο Δήμος Καλαμάτας πρωτοπόρος κάνει αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να κάνουν και οι περισσότεροι δήμοι. Και ευτυχώς στο νομό μας το κάνουν -διασπείρει με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου τα πυροσβεστικά οχήματα που διαθέτει. Αυτό μας δίνει ένα επιπλέον όπλο στην αντιμετώπιση των αγροτικών και δασικών πυρκαγιών. Διότι έχουμε οχήματα σε πολλά σημεία, τα οποία μπορούν άμεσα να επέμβουν την πρώτη στιγμή που εκδηλώνεται κάποια πυρκαγιά”. Επίσης, ευχαρίστησε το Δήμο Καλαμάτας, γιατί “έχουμε πολύ καλή συνεργασία και εύχομαι να συνεχιστεί αυτό σε όλα τα επίπεδα”.

IONIAN EOD Messinias ParadosiPyrosvestikou 850

Ο Θανάσης Θωμόπουλος από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ανέφερε ότι “και φέτος θα παραλάβουμε ένα όχημα από το Δήμο Καλαμάτας να συνδράμουμε και εμείς στην πυροπροστασία” και πρόσθεσε: “Είμαστε σε άριστη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ο δήμος μάς στηρίζει, όπως στηρίζει και όλες τις εθελοντικές ομάδες. Δυστυχώς, φέτος θα είναι μία δύσκολη χρονιά κι έτσι θέλουμε να έχουν περισσότερο την προσοχή τους οι πολίτες και όσο μπορούν να μας βοηθήσουν”.

Η ΕΟΔ Μεσσηνίας ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Καλαμάτας και την Πολιτική Προστασία του Δήμου για τη συνεχιζόμενη στήριξη στο διασωστικό μας έργο.

 

 

RS adelfopoiisi

Ημερολόγιο 2020

hmerologio 2020a

NANSEN 2016

Οι σκύλοι της Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Μεσσηνίας, τρέφονται με τροφές της

happyDog logo s

PetAvenue logo s

afisaGineEthelontisS

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης καλωσορίζει στην κοινότητά της όλους όσοι θέλουν να δραστηριοποιηθούν σαν εθελοντές διασώστες και να προσφέρουν ο καθένας όπως κι όσο μπορεί. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά όλους τους τομείς δράσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης:
.
• Βασικές Γνώσεις Πρώτων Βοηθειών.
• Βασικές Γνώσεις Ορεινής Διάσωσης.
• Αντιμετώπισης Μαζικών Καταστροφών.
• Βασικές Γνώσεις Τηλεπικοινωνιών.
• Βασικές Γνώσεις Μετεωρολογίας.
• Βασικές Γνώσεις Υγρού Στοιχείου.

Ποιοί Είμαστε

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου

 

facebook icon50   twitter02syoutube S

  

χρήσιμα τηλέφωνα

emergency phone

© 2021 ΕΟΔ Μεσσηνίας. All Rights Reserved. Designed By aidpc.net

Search