Άσκηση σεισμού "Σεισίχθων 2020"

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 και ώρα 22:00 πραγματοποιήθηκε άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2020», και την οποία διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Καλαμάτας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, στην άσκηση συμμετείχε και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Μεσσηνίας.

 Ετοιμότητα, αποτελεσματικότητα, συνεργασία, είναι μερικά από τα συστατικά τα οποία χαρακτήρισαν την άσκηση πεδίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας.

Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε:
1) κατάσβεση πυρκαγιάς σε βενζινάδικο,
2) αποκλεισμό δρόμων, στους οποίους προέβη η Τροχαία,
3) εκκένωση κατοικιών και ασφαλής μεταφορά των πολιτών στους προκαθορισμένους χώρους καταφυγής μετά από σεισμό
4) απεγκλωβισμό ατόμων και παροχή πρώτων βοηθειών
5) μεταφορά τραυματιών
6) απελευθέρωση δρόμων από συντρίμμια

Η άσκηση έλαβε μέρος στο κέντρο της Καλαμάτας και συγκεκριμένα στα οικοδομικά τετράγωνα γύρω από το παλιό δημαρχείο, τα οποία περικλείονται από τις οδούς 23ης Μαρτίου, Νέδοντος, Κροντήρη και Αριστομένους.

Το συντονισμό της άσκησης είχε ο Διοικητής της Π.Υ Καλαμάτας, Αθ. Κατσαφάδος. Στην άσκηση συμμετείχαν όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Καλαμάτας, η Ελληνική και η Δημοτική Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Από εθελοντικές ομάδες εκτός της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μεσσηνίας, συμμετείχαν και η ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνία, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Παράρτημα Καλαμάτας, η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών Μεσσηνίας και οι Πρόσκοποι.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης συμμετείχε με μια ομάδα του τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών και μια ομάδα του τμήματος Σκύλων Έρευνας. Ήταναν μια σημαντική εμπειρία για τα μέλη μας, ώστε να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους και τις δυνατότητές τους.

Ευχαριστούμε την πυροσβεστική υπηρεσία Καλαμάτας για την εμπιστοσύνη που δείχνει στην ομάδα μας.

 

 

 

 

 

 

RS adelfopoiisi

Ημερολόγιο 2020

hmerologio 2020a

NANSEN 2016

Οι σκύλοι της Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Μεσσηνίας, τρέφονται με τροφές της

happyDog logo s

PetAvenue logo s

afisaGineEthelontisS

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης καλωσορίζει στην κοινότητά της όλους όσοι θέλουν να δραστηριοποιηθούν σαν εθελοντές διασώστες και να προσφέρουν ο καθένας όπως κι όσο μπορεί. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά όλους τους τομείς δράσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης:
.
• Βασικές Γνώσεις Πρώτων Βοηθειών.
• Βασικές Γνώσεις Ορεινής Διάσωσης.
• Αντιμετώπισης Μαζικών Καταστροφών.
• Βασικές Γνώσεις Τηλεπικοινωνιών.
• Βασικές Γνώσεις Μετεωρολογίας.
• Βασικές Γνώσεις Υγρού Στοιχείου.

Ποιοί Είμαστε

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου

 

facebook icon50   twitter02syoutube S

  

χρήσιμα τηλέφωνα

emergency phone

© 2021 ΕΟΔ Μεσσηνίας. All Rights Reserved. Designed By aidpc.net

Search