Την Παρασκευή 26 Ιουνίου στο Λιμάνι της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του βυθού. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μεσσηνίας έδωσε παρών σε αυτή την προσπάθεια, τόσο για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του Θαλάσσιου περιβάλλοντος, όσο και την παροχή Πρώτων Βοηθειών αν χρειαζόταν.

4 Μαϊου 2020 και φέτος ο Δήμος Καλαμάτας παραχώρησε ένα πυροσβεστικό όχημα στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μεσσηνίας για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Το όχημα θα στελεχωθεί από μέλη της ομάδας μας που έχουν εκπαιδευτεί για την δασοπυρόσβεση.

Υγειονομική κάλυψη παρείχε την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 το παράρτημα μας κατα την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη της Καλαμάτας, καθώς και την Παρασκευή 13 Μαρτίου κατα την αναχώρηση της από την Μεσσηνιακή πρωτεύουσα για την Λακωνία.

H Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Πελοποννήσου έκδοσε την υπ’ αριθ. 1/2020 Πυροσβεστική Διάταξη του Διοικητή της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Πελοποννήσου, με την οποία ρυθμίζει τα χρονικά όρια απαγόρευσης χρήσης καύσης στην ύπαιθρο. Τα όρια για φέτος ορίζονται από 15-04-2020 έως 31-10-2020.

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 και ώρα 22:00 πραγματοποιήθηκε άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2020», και την οποία διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Καλαμάτας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, στην άσκηση συμμετείχε και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Μεσσηνίας.

ΕΟΔ Μεσσηνίας

Σεβόμενοι την απόφαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων & της Kυβέρνησης, σας ανακοινώνουμε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας της ομάδας μας, για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης συνέδραμε στην ποδηλατοβόλτα που διοργάνωσε το 7ο γυμνάσιο Καλαμάτας στις 28 Φεβρουαρίου 2020. Τα παιδία μαζί με τους καθηγητές τους ξεκίνησαν από την πλατεία Όθωνος στις 8:30 διασχίζοντας τον ποδηλατόδρομο και φτάνοντας εως την προκυμαία στην Ναυαρίνου και στις 12:00 έκαναν την διαδρομή αντίστροφα πίσω προς την πλατεία Όθωνος.

RS adelfopoiisi

Ημερολόγιο 2020

hmerologio 2020a

NANSEN 2016

Οι σκύλοι της Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Μεσσηνίας, τρέφονται με τροφές της

happyDog logo s

PetAvenue logo s

afisaGineEthelontisS

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης καλωσορίζει στην κοινότητά της όλους όσοι θέλουν να δραστηριοποιηθούν σαν εθελοντές διασώστες και να προσφέρουν ο καθένας όπως κι όσο μπορεί. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά όλους τους τομείς δράσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης:
.
• Βασικές Γνώσεις Πρώτων Βοηθειών.
• Βασικές Γνώσεις Ορεινής Διάσωσης.
• Αντιμετώπισης Μαζικών Καταστροφών.
• Βασικές Γνώσεις Τηλεπικοινωνιών.
• Βασικές Γνώσεις Μετεωρολογίας.
• Βασικές Γνώσεις Υγρού Στοιχείου.

Ποιοί Είμαστε

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου

 

facebook icon50   twitter02syoutube S

  

χρήσιμα τηλέφωνα

emergency phone

© 2021 ΕΟΔ Μεσσηνίας. All Rights Reserved. Designed By aidpc.net

Search