Εκπαίδευση μελών μας από την Νορβηγική οργάνωση RS

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο παράρτημα της Μεσσηνίας της Ελληνικής Ομαδας Διάσωσης πραγματοποιήθηκε από τις 7 εώς και τις 9 Οκτωβρίου, από τον Eirik Haugen εκπαιδευτή πληρωμάτων στα διασωστικά σκάφη της Νορβηγικής διασωστικής οργάνωσης RS (Redningsselskapet)

συνοδευόμενος από την υπεύθυνη διεθνών προγραμμάτων της οργάνωσης, Vivi Schumann.
Έγινε γνωριμία με τους εθελοντές του παραρτήματος και παρουσιάστηκε το έργο του παραρτήματος στην τοπική κοινωνία από την προσφορά των μελών της ΕΟΔ και τις δράσεις που έχουν υλοποιήσει. Επίσης έγινε και διήμερη εκπαίδευση με το διασωστικό σκάφος ΝΟΡΒΗΓΙΑ 1, στον Μεσσηνιακό κόλπο τόσο για τους χειριστές των σκαφών όσο και για τα πληρώματα που τα στελεχώνουν.
Η εκπαίδευση αφορούσε τόσο τις διαδικασίες για την διάσωση και τις ενέργειες που κάνουν τα πληρώματα όσο και τις διαδικασίες για έρευνα στην θάλασσα. Επίσης διαδικασίες ρυμούλκησης ακυβέρνητου σκάφους.
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ευχαριστεί το ξενοδοχείο ΡΕΧ για την φιλοξενία καθώς και τα εστιατόρια “Αγριλία”, “Κάρδαμο”, “Αργώ” και “Κεντρικόν”

 

RS adelfopoiisi

Ημερολόγιο 2020

hmerologio 2020a

NANSEN 2016

Οι σκύλοι της Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Μεσσηνίας, τρέφονται με τροφές της

happyDog logo s

PetAvenue logo s

afisaGineEthelontisS

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης καλωσορίζει στην κοινότητά της όλους όσοι θέλουν να δραστηριοποιηθούν σαν εθελοντές διασώστες και να προσφέρουν ο καθένας όπως κι όσο μπορεί. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά όλους τους τομείς δράσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης:
.
• Βασικές Γνώσεις Πρώτων Βοηθειών.
• Βασικές Γνώσεις Ορεινής Διάσωσης.
• Αντιμετώπισης Μαζικών Καταστροφών.
• Βασικές Γνώσεις Τηλεπικοινωνιών.
• Βασικές Γνώσεις Μετεωρολογίας.
• Βασικές Γνώσεις Υγρού Στοιχείου.

Ποιοί Είμαστε

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου

 

facebook icon50   twitter02syoutube S

  

χρήσιμα τηλέφωνα

emergency phone

partof

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είναι μέλος των

© 2021 ΕΟΔ Μεσσηνίας. All Rights Reserved. Designed By aidpc.net

Search