Search

Εκπαιδεύσεις - ασκήσεις

 • Στα πλαίσια της διεξαγωγής του νέου σχολείου βασικών γνώσεων εθελοντών διασωστών της Ε.Ο.Δ Μεσσηνίας, σας προσκαλούμε στην Ανοικτή Δωρεάν για το κοινό διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23/02 και ώρα 01.00μμ έως 07.00μμ και την Κυριακή 24/02 από τις 9.30πμ έως τις 02.00μμ στην...

 • Με τέσσερα μέλη της εκπροσωπήθηκε και φέτος η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης, πραγματοποιήθηκε στο Chamonix της Γαλλίας από τις 17 έως και τις 20 Οκτωβρίου 2018. Διοργανώνεται σε ετήσια βάση από τον αντίστοιχο οργανισμό (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ορεινής Διάσωσης – International Commission for Alpine Rescue) και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εθελοντών και επαγγελματιών διασωστών από όλο τον κόσμο.

 • Τον Οκτώβριο δέκα συνολικά εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, οκτώ από την ΕΟΔ Κω και δύο από την Κεντρική Διοίκηση, συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στην Βρέμη της Γερμανίας στις αρχές Νοέμβρη και περιλάμβανε εκπαίδευση σε διαδικασίες έρευνας και διάσωσης στην θάλασσα.

 • Από τις 28 εώς στις 30 Σεπτεμβρίου διεξήχθει στν 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο Μαγνησίας για όγδοη συνεχή χρονιά, διημερίδα αεροδιάσωσης. Το παράρτημα Μεσσηνίας συμμετείχε με 5 στελέχη του.

 • Αν θέλεις να ζήσεις κάτι διαφορετικό…
  Αν θέλεις να μάθεις τι σημαίνει να είσαι διασώστης…
  Αν θέλεις να συμμετέχεις σε μια περιπολία με διασωστικό σκάφος…

  Tότε μπορείς να έρθεις στο λιμάνι Καλαμάτας, στο ύψος του Πανελληνίου,

 • Την Πέμπτη 2/11 έως την Κυριακή 5/11 μέλη της Ελληνική Ομάδας Διάσωσης πήραν μέρος στην Πανελλήνια Εκπαίδευση Διασωστών Ορμητικών Νερών της RESCUE 3 INTERNATIONAL.
  Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στον Άραχθο ποταμό από τον κ. Γιάννη Χολέβα και τα μέλη που συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση, πιστοποιήθηκαν από τη Rescue 3 International.

 • Με συμμετοχή 110 μέλων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης απ’ όλη την Ελλάδα μεταξύ των οποίων και του Παραρτήματος Μεσσηνίας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Διημερίδα Θαλάσσιας Έρευνας – Διασωσης και Αεροδιάσωσης του Τμήματος Υγρού Στοιχείου η οποία πραγματοποιήθηκε από 21 Σεπτεμβρίου έως 24 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με την πολεμική αεροπορία στην 111 Πτέρυγα Μάχης, στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου.

 • Το τριήμερο 4,5 & 6 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η Πανελλήνια Εκπαίδευση Διασωστών ορμητικών νερών στον Άραχθο ποταμό στα Τζουμέρκα από την RESCUE 3 INTERNATIONAL με εκπαιδευτή τον Ιωάννη Χολέβα. Μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από τα παραρτήματα Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Καβάλας, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Μαγνησίας, Ρόδου, Χίου αλλα και της Κεντρικής Διοίκησης

 • Μεγάλη άσκηση με την ονομασία «Νέδων 2013», διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής 1ης Μαρτίου 2013 και την οποία διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Καλαμάτας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτικής Προστασίας. Στην άσκηση συμμετείχε και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Μεσσηνίας.

 • Από τις 13 εώς 15 Μαϊου πραγματοποιήθηκε το 6ο Πανελληνίο Συνεδρίο Ορεινής Διάσωσης στην Πύλη Τρικάλα. Το παράρτημα Μεσσηνίας το παρακολούθησε με συμμετοχή 11 ατοόμων. Στο συνέδριο συμμετείχαν τα παραρτήματα της ΕΟΔ, εθελοντικές διασωστικές οργανώσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ορειβατικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα, κρατικοί φορείς αρμόδιοι για θέματα διάσωσης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Πολεμική Αεροπορία με ελικόπτερο,

RS adelfopoiisi

NANSEN 2016

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Μεσσηνίας, κινείται με καύσιμα από τα

logo ElPe

Οι σκύλοι της Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Μεσσηνίας, τρέφονται με τροφές της

happyDog logo s

PetAvenue logo s

afisaGineEthelontisS

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης καλωσορίζει στην κοινότητά της όλους όσοι θέλουν να δραστηριοποιηθούν σαν εθελοντές διασώστες και να προσφέρουν ο καθένας όπως κι όσο μπορεί. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά όλους τους τομείς δράσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης:
.
• Βασικές Γνώσεις Πρώτων Βοηθειών.
• Βασικές Γνώσεις Ορεινής Διάσωσης.
• Αντιμετώπισης Μαζικών Καταστροφών.
• Βασικές Γνώσεις Τηλεπικοινωνιών.
• Βασικές Γνώσεις Μετεωρολογίας.
• Βασικές Γνώσεις Υγρού Στοιχείου.

 Δίκτυο Εντοπισμού Ηλ.Εκκενώσεων & Καταιγίδων Σε Πραγματικό Χρόνο

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε που "χτυπάνε" οι κεραυνοί.
Σταθερός Χάρτης
ΚΕΡΑΥΝΟΙ
Δυναμικός χάρτης
ΚΕΡΑΥΝΟΙ

Ποιοί Είμαστε

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου

 

facebook icon50   twitter02syoutube S

  

χρήσιμα τηλέφωνα

emergency phone

© 2019 ΕΟΔ Μεσσηνίας. All Rights Reserved. Designed By aidpc.net

Search