Χρησιδάνειο για την χρήση ΣμηΕΑ (drone) από τον Δήμο Καλαμάτας

Δευτέρα 1η Οκτωβρίου o Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του παραρτήματος Μεσσηνίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Χρήστος Κεής, υπέγραψαν χρησιδάνεια, αφενός για την παραχώρηση κατά χρήση ενός κτηρίου εμβαδού 2 τετρ. μέτρων, που βρίσκεται εντός του χώρου του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμάτας, για να το χρησιμοποιεί η ομάδα ως αποθηκευτικό χώρο του εξοπλισμού της και αφετέρου ενός ΣμηΕΑ (drone), ως μέρος του εξοπλισμού της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

 Το ΣμηΕΑ* (drone) αγόρασε ο Δήμος Καλαμάτας και ο εθελοντικός σύλλογος του προσέθεσε εξοπλισμό, ώστε να λαμβάνει εικόνα από σημεία δύσκολα προσπελάσιμα, ιδίως σε περιπτώσεις εκτάκτων συμβάντων (δύσβατες περιοχές, φωτιές και πυροπροστασία, πλημμυρικά φαινόμενα, χώροι ατυχημάτων). Από πλευράς Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης έχουν δηλωθεί δύο συγκεκριμένοι χειριστές στη σχετική κρατική ιστοσελίδα.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για την αρωγή της σε έκτακτες καταστάσεις, όπως ο κυκλώνας που έπληξε την περιοχή μας το προηγούμενο Σάββατο, ενώ επίσης ευχαρίστησε τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο - Παράρτημα Καλαμάτας και την Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4x4 για τον ίδιο λόγο. Έγινε επίδειξη της λειτουργίας του ΣμηΕΑ (drone) στο προαύλειο του νέου Δημαρχείου.

Το ΣμηΕΑ αγοράστηκε από το κατάστημα The model shop του Σταμάτη Μέλιου ο οποίος μας έκανε και την βασική εκπαίδευση χρήσης του.

*ΣμηΕΑ: Σύστημα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών

Εδώ μπορείτε να δείτε σχετικά βίντεο από την παράδοση και την επίδειξη στο πίσω μέρος του δημαρχείου

https://www.youtube.com/watch?v=hsgX-y5luZw

https://www.youtube.com/watch?v=bBuMbrwmTSA

https://www.messinialive.gr/elliniki-omada-diasosis-parartima-messinias-analamvanei-drasi-drone/

http://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/kalamata/kalamata-drone-stin-eod-apo-to-dimo/

https://www.eleftheriaonline.gr/local/koinonia/item/167256-kalamata-paraxorisi-drone-stin-elliniki-omada-diasosis

https://www.tharrosnews.gr/news

 

Ποιοί Είμαστε

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου

 

facebook icon50   twitter02syoutube S

  

χρήσιμα τηλέφωνα

emergency phone

© 2020 ΕΟΔ Μεσσηνίας. All Rights Reserved. Designed By aidpc.net

Search